Lataa

Vallilan Kaksio

Vallilan Kaksio

Vallilan Kaksio

Valloittavaa väriterapiaa: Vallilan syyskuosit kohtaavat Tikkurilan upeat sävyt

10.10.2017 Kommentit:
Valloittavaa väriterapiaa: Vallilan syyskuosit kohtaavat Tikkurilan upeat sävyt

Syyssateen pisarat iskeytyvät voimalla ikkunaa vasten ja valuvat alas lasia pitkin. Ulkona vallitsee kostea synkkyys. Jotta pimeän sävyt eivät pääse hiipimään mieleen, on aika tuoda sisustukseen ihania värisävyjä syksyisen ruskan hehkusta pehmeisiin pastelleihin ja elinvoimaisiin vihreän vivahteisiin!

Olemme luoneet täksi syksyksi valloittavia väriteemoja, joissa Tikkurilan Tunne Väri -värikartan sävyt yhdistyvät Vallilan syyssesongin kuoseihin ja sisustustekstiileihin. Sukelletaan tekstiilien ja maalien yhdistämisen kiehtovaan maailmaan. Esittelemme väriteemat ja niihin kauniisti sointuvat värisävyt.

Voimakkaat ruskan värit

Leiskuvat ruskan värit hellivät syksyä rakastavaa sisustajaa! Vallilan Uljas Suomi -syysmallistossa upeita ruskan sävyjä edustavat esimerkiksi Riina Kuikan Lapin tunturirotkon porot taltioiva Kuru-kuosi, upea okran sävyinen Oulu, viehkeä okran sävyinen Lilja sekä näyttävä punaharmaa Vaasa-kuosi.

Ruska

Kuoseihin sointuvat upeasti seuraavat Tikkurilan sävyt, jotka löydät kuvasta vasemmalta oikealla:
Tikkurilan maalisävy: M425 Punajuuri | Tikkurilan maalisävy: F458 Akropolis | Tikkurilan maalisävy: V477 Muuri | Tikkurilan maalisävy: S405 Inka

Ruska_paletti


Heleät pastellit

Heleät pastellisävyt tuovat sisustukseen herkkyyttä, pehmeyttä sekä hempeyttä. Voit valita sisustukseen valoa ja suloa tuomaan vaikkapa ihastuttavat pastellinsävyiset koristetyynynpäälliset. Vallilan kuosisuunnittelija Vilma Pellisen luoma upea Kajo-kuosi tuo tilaan iltakajossa lentävät kurjet ja taivaanrannan, jonka auringonlasku on maalannut vaaleanpunaisen, roosan ja harmaan pehmeillä sävyillä. Myös Oulu aqua-sävyssä, pastellinsävyinen koristeellinen Rinkeli ja jaden sävyssä hehkuva Lilja tuovat sisustukseen viehkeää herkkyyttä.

Pastelli

Vallilan pastellinsävyisiin syyskuoseihin sointuvat kauniisti seuraavat Tikkurilan maalisävyt:
H426 Tenho | Tikkurilan maalisävy: F497 Paperi | Tikkurilan maalisävy: G444 Gorgonzola | Tikkurilan maalisävy: Y411 Pirtelö

Pastelli_2


Harmoniset harmaat

Mustan ja valkoisen liitto ja harmaan eri sävyt tuovat kotiin ajatonta tyylikkyyttä! Luo sisustukseen keskiyön kiehtovaa mystisyyttä ja mustejälkien monitulkintaista salaperäisyyttä. Tämän väripaletin sävyt sopivat mainiosti osaksi skandinaavista ja minimalistista sisustusta. Vallilan syyskokoelman vierailevan suunnittelijan Mikko Laakkosen viisi kuosia muodostavat vahvan ja graafisen erikoismalliston. Mikko Laakkosen kuosit ovat tunnelmaltaan sekä hiljaisia että dynaamisia. Jana, Jono, Ropina, Palsta ja Sumu ovat kaikki upeita, näyttäviä kuoseja, joissa näkyy elävä jälki ja musteella leikittely.

Harmoniset_harmaat

Näihin mustavalkoisiin ja harmaisiin kuoseihin sopivat hienosti seuraavat Tikkurilan maalisävyt: H495 Harso | Tikkurilan maalisävy: Y498 Keskiyö | Tikkurilan maalisävy: V503 Talvi | Tikkurilan maalisävy: V481 Shantung

Harmaa_paletti2


Ilahduttavat päävärit

Kirkasta ja voimakasta keltaista, punaista, sinistä: johan talttuvat orastavat kaamosoireet hetkessä! Energisellä keltaisella on sisustuksessa C-vitamiinin kaltainen piristävä vaikutus. Selkeät punaisen ja sinisen sävyt näyttävät vahvoilta ja vangitsevilta valkoista taustaa vasten.

Multi

Tuo sisustukseen piristystä ja raikkautta Vallilan syyskokoelman Jaffa-tuotteilla! Jaffa-pullot, nuo houkuttelevat janonsammuttajat, loistavat sinisellä mustalla ja harmaalla pohjalla. Pirteyttä ja energiaa lukuisten sisustustuotteiden muodossa, kyllä kiitos!

Pirteisiin pääväreihin sopivat erinomaisesti seuraavat maalisävyt: Tikkurilan maalisävy: M316 Tomaatti | Tikkurilan maalisävy: M384 Basilika | Tikkurilan maalisävy: M350 Mustekynä | Tikkurilan maalisävy: S302 Greippi | Tikkurilan maalisävy: M503 Opaali (valkoinen)

Multi_paletti2


Rauhoittavat siniset

Mieli tyyntyy oitis vesielementin ja sinisävyisten sisustustuotteiden äärellä. Sininen on paitsi rauhoittava myös takuuvarman tyylikäs sisustusvalinta. Valitse sisustukseen esimerkiksi maalauksellinen sinisävyinen Iltalento, syksyn sadonkorjuujuhlan tunnelmaa henkivä Linnea, koristeellisen runsas Rinkeli tai tunnelmallinen ja säihkyvä Venetsialaiset-kuosi.

Siniset

Näihin kuosivalintoihin sointuvat kauniisti seuraavat Tikkurilan maalisävyt: L503 Kinos | Tikkurilan maalisävy: N429 Denim | Tikkurilan maalisävy: H466 Angora | Tikkurilan maalisävy: N500 Akaatti

Siniset_paletti2


Tasapainottavat vihreät

Vihreä on elinvoimainen ja trendikäs sisustusväri, raikkaasta ja toivoa täynnä olevasta vaaleanvihreästä syviin ja tummanpuhuviin vihreän sävyihin. Tuo pala luontoa sisälle Vallilan syyskokoelman kuoseilla, joiden vahvin inspiraationlähde on juurikin suomalainen luonto ja eritoten metsä. Oletko jo tutustunut seuraaviin syyskuoseihimme: Matleena Issakaisen Manskuun, joka näyttää upealla tavalla, miten vehreä Helsingin ydinkeskusta on; Matleenan Harjuun, joka taltioi Punkaharjun kansallismaiseman sykähdyttävän kauneuden, Vilma Pellisen villinä virtaavaan Imatrankoskeen tai Riina Kuikan vihreäsävyiseen ja maalauksenomaiseen Merellä-kuosiin?

Vihreat

Valitse näiden vihreänsävyisten kuosien pariksi seuraavia maalisävyjä: Tikkurilan maalisävy: G497 Höyry | Tikkurilan maalisävy: N494 Nefriitti | Tikkurilan maalisävy: N439 Syvänne | Tikkurilan maalisävy: L426 Myytti

Vihreät_paletti2


Äänestä omaa ehdotonta suosikkiväriteemaasi – voita pehmeitä sisustustuotteita ja lahjakortti Vallila-myymään!

Nyt voit äänestää itseäsi eniten sykähdyttävää väriteemaa osoitteessa Tikkurila.fi/vallila! Osallistu skabaan hetimmiten, palkintoina on kauniita syksyn sisustusihanuuksia! Arvomme yhteensä viisi kahden kappaleen pussilakanasettiä Vallilan AW17 Uljas Suomi -syysmallistosta. Pääpalkintona arvomme 200 euron arvoisen lahjakortin Vallilan myymälöihin ja verkkokauppaan.

 
Kuvauslainat: Stockmann

Vallila ja 12 sisustusunelmaa: Äimäraution siirtolapuutarha on Oulun oma kesäparatiisi ja Emmerdale

28.9.2017 Kommentit:
Vallila ja 12 sisustusunelmaa: Äimäraution siirtolapuutarha on Oulun oma kesäparatiisi ja Emmerdale

”Sen piti olla vain tavallinen sunnuntai-kävely heinäkuisena iltapäivänä. Ohimennen ja pikaisesti, koska en ollut koskaan ennen siirtolapuutarha-alueella käynyt, koskaan enkä missään.

Puutarha lumosi minut heti ja totaalisesti. Vehreiden pensasaitojen lomasta pilkottivat pikkuruiset mökit herkullisissa väreissä. Vaaleanpunaisia piparkakku-unelmia ja lämpöä huokuva punainen mummon mökki. Pihojen kukkaloisto, värit ja tuoksut. Vastaantulijat tervehtivät iloisesti, mikä hätkähdytti ensin, mutta seuraavassa hetkessä tervehdin jo itsekin takaisin, tuntien suurta yhteenkuuluvuutta näinkin pienestä asiasta. Tuntemattoman tervehtimisestä. Ajattelin ja tunsin heti kuuluvani tänne.

Kerhotalon ilmoitustaululla luki myydään mökki, jonka pihassa kasvaa iso tammi. Palsta oli aivan alueen toisella laidalla, korkean rehevöityneen pensasaidan takana. Portista sisään kurkistaessa näki villiintyneen kasvillisuuden takana maailman sympaattisimman mökin, joka nukkui ruususen unta suuren tammen kainalossa. Rakastuin välittömästi! Kolmen viikon päästä tästä ensikohtaamisesta olin mökin onnellinen omistaja.”

Se oli totaalirakkautta, kertoo Piia Väyrynen, Äimäraution Siirtolapuutarha ry:n puheenjohtaja. Tuosta sunnuntaikävelystä on nyt neljä vuotta. Piian oma mökki komeilee myös siirtolapuutarhan juhlavuoden kalenterin yhdellä aukeamalla: kuvassa mökki ja kaunis kasvihuone kylpevät ilta-auringossa. Istumme Piian kanssa kerhotalon isossa salissa, joka on siirtolapuutarhan yhteinen olohuone ja kohtaamispaikka. Takkatuli rätisee ja lämmittää, ja keittiöstä kantautuu marjasadosta loihdittujen leivonnaisten ihana tuoksu. 

Sisustusmuutos_aimarautio1

Kesälauantaisin täällä, kesäisen paratiisin keskellä, toimii kesäkahvila, jonka herkut keittiöemäntä on valmistanut puutarhan antimista. Kerhotalossa on tanssittu häitä, riemuittu yöttömän yön juhlissa, vietetty ylioppilasjuhlia ja merkkipäiviä. Yksi nuoripari, puutarhureita molemmat, meni täällä naimisiin kesällä. Vilkkaalla kesäkaudella tapahtuu: on puistojoogaa, avoimien ovien tempausta, taimimyyntiä, puutarhanhoitokursseja ja tietysti loppukesän huipennuksena elojuhlat.

Siirtolapuutarhayhdistyksellä on yhteensä 166 mökkiä, ja ihmisiä alueella on kolmisen sataa viettämässä puutarhakautta aina aikaisesta keväästä myöhään syksylle. Pihojen rapsuttelu ja kuopsuttelu alkaa alkukeväästä heti, kun se vain on mahdollista, ja virallinen kausi käynnistyy vapusta. Talvisin siirtolapuutarha nukkuu talviunta. Alueella on myös oma kirjasto, sauna, tennis- ja petankkikenttä, venekerhokin. Tuotteliaan kuuloinen lasten kesäkerho on tuottanut muun muassa oman lyhytelokuvan ja lehden. Tänä vuonna toimintaan saatiin avustusta Oulun lähidemokratiatoimikunnalta.

Sisustusmuutos_aimarautio2

– Tämä on ihana oma yhteisö: lämmin ja tiivis. Kaikilla meillä täällä on sama harrastus ja intohimo. Naapurit ovat lähellä ja jokaista vastaantulijaa tervehditään. Yksinkin saat olla jos haluat, mutta mikä parasta, ei tarvitse olla, Piia kuvaa paikkaa.

– Hyvin erilaiset ihmiset kohtaavat täällä keskellä Suomen kauneinta vuodenaikaa. Kyllä täällä koetaan myös suuria tunteita, laidasta laitaan. Tämä paikka onkin kuin Emmerdale.

Jokainen toteuttaa täällä omaa puutarhaunelmaansa, kukin omalla tavallaan, omalla palstallaan. Yhden unelma on ruusujen kukoistus ja toisen edellisvuotta suurempi ja maukkaampi porkkanasato. Jaettu unelma on myös Äimäraution hengen ja yhteisöllisyyden varjeleminen. Puutarhureiden ikähaitari on pikkupuutarhureista vaareihin. Täällä ikä menettää merkityksensä. Piian sanoin parasta Äimärautiossa ovat ihmissuhteet ja omaan elämään tulleet uudet ihmiset.

Sisustusmuutos_aimarautio3

Urbaani kehto, jossa elämä on hyvin erilaista kuin asfaltin päällä

Miksi siirtolapuutarhaelämäntapa ja palstaviljely ovat nyt niin suosittuja?

– Yksi syy on varmasti se, että ihmisillä ei ole enää mummoloita samalla tavalla kuin aikaisemmin: ei ole tilaa kirmata eikä niityllä märehtiviä lehmiä. Ihmiset kaipaavat vastapainoa kaupungissa olemiselle. Lisäksi tämä on niin kätevää ja tosi lähellä: kuka jaksaa enää lähteä arjessa mökille sadan kilsan päähän? Tämä on tällainen urbaani kehto, jossa aika pysähtyy. Tai no, ainakin hidastuu huomattavasti. Meno on kuin hidastetusta elokuvasta. Elämänmenossa täällä on iso kontrasti arkeen asfaltin päällä. Tämä on myös niin fiilisjuttu: jos ei kolahda, niin sitten ei.

Tämän kauden kohokohta oli ehdottomasti yhdistyksen 70-vuotisjuhlat. Kerhotalosta ja pihapiiristä loihdittiin englantilainen puutarha: oli valkoiset teltat, viirejä, ihmiset pukeutuivat juhlaan ja päivä oli yksi kesän kauneimmista.

– Meillä oli tosi makeat juhlat. Ja ne jatkot: purun jälkeen nostimme kuohuviinimaljat talkoolaisten kanssa. Pikku hiljaa sana kiiri, ja väkeä ilmestyi paikalle monelta suunnalta. Lopulta meitä oli tässä iso joukko istumassa kesäiltaa. Täällä on se ihana asenne, että tänne vaan kaikki, tervetuloa, kyllä tänne mahtuu.

Kerhotalon uudet sävyt

Suomi täyttää 100 vuotta ja Äimäraution siirtolapuutarha täytti tosiaankin 70 vuotta. Siirtolapuutarhayhdistyksen toiveena oli kerhotalon juhlasalin sisustuksen päivittäminen uusilla ja raikkailla sävyillä, paikan tyyliä ja henkeä vaalien. Kerhotalo on aktiivisessa käytössä ja lukuisten tapahtumien näyttämö.

– Haimme mukaan Vallilan muutosprojektikohteeksi, koska mielestämme yhteinen olohuoneemme ansaitsi juhlavuonna juhlapuvun.

Oulu_ennen1

Oulu_ennen2

Pitkän linjan äimärautiolainen Mertsi vinkkasi hausta Piialle, joka sanataiturina laittoi hakemuksen vetämään.

Sisustusmuutoksessa kerhotalon juhlasalin pitkät pöydät saivat Vallilan Charlotte-vahakankaasta valmistetut pöytäliinat. Charlotte-kankaan lempeä kukkakuosi on Vallilan kuosisuunnittelijan Tanja Orsjoen luomus. Lattialle levitettiin rytmikkäät sinisävyiset Hilla-matot. Pehmeyttä tilaan tuovat myös syksyisestä sadonkorjuujuhlasta inspiroituneet Linnea-tyynyt. Keittiöön valittiin myös kapat viehkeällä Lilja-kuosilla.

Sisustusmuutos_aimarautio4

Sisustusmuutos_aimarautio5

Sisustusmuutos_aimarautio7

Turinatuokiomme päätteeksi Piia haluaa vielä kiittää kaikkia yhdistyksen jäseniä, tästä kaudesta, onnistuneista juhlista, ja no kaikesta. Siirtolapuutarhan pitää kukoistuksessa yhteinen tekeminen ja laskemattomat vapaaehtoistunnit. Yhden naisen projekti tämä ei todellakaan ole, vaan yhteisö on kaikki kaikessa.

– Tämä on mulle toinen koti. En oikein edes ymmärrä, mitä olen tehnyt vapaa-ajallani ennen tätä. Edelleen nyt vuosien päästä en kyllästy siihen tunteeseen, kun astun omalle pihalleni. Siinä hetkessä sielu lepää. Sydämen valtaa hyvänolon tunne, jota ei muualta saa.


Sisustusmuutos_aimarautio8


Vuonna 2017 Vallila toteuttaa 12 sisustusunelmaa - työllä, tuella ja tekstiileillä. Etsimme joulu–tammikuussa avoimen haun kautta ympäri Suomea monimuotoisia perheitä ja vahvoja yhteisöjä, jotka kaipasivat apua muutosprojekteihinsa. Dokumentoimme jokaisen muutoksen sanoin, kuvin tai videoin. Tervetuloa tutustumaan kohteisiin blogissamme!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5