Lataa

Vallilan Kaksio

Vallilan Kaksio

Vallilan Kaksio

Kotoisan odotettu 1. jakso: Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren kesämökki koki totaalisen muodonmuutoksen

23.2.2018 Kommentit:
Kotoisan odotettu 1. jakso: Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren kesämökki koki totaalisen muodonmuutoksen

Eilen torstai-iltana starttasi Maikkarilla uusi lämminhenkinen remontti- ja sisustusohjelma Kotoisa. Sarjan kussakin jaksossa nähdään aina yhden kohteen koko sisustusmuutos alkutilanteesta ja -haasteista valmiin lopputuloksen herättämiin tunnereaktioihin. Muutoskohteet ovat koteja, mökkejä ja pihoja ympäri Suomen. Kohteisiin lukeutuvat esimerkiksi Kaija Koon rauhoittumiskeidas, Marja Hintikan perheen kesämökki pihoineen, vanha rintamamiestalo sekä 1970-luvun viboja huokuva vanha kalastusmaja. Kotoisan tiimin muodostavat sisustussuunnittelija Seija Strand meiltä Vallilasta, rakennusammattilainen Ville Heino, pihasuunnittelija Suvi Tuokko-Harmoinen sekä viherrakentaja Niko Lindfors.

Kotoisa2


Jokainen jakso käynnistyy alkutapaamisella, jossa tutustutaan kohteeseen ja kuulostellaan asukkaiden huolia, unelmia ja toiveita. Sen jälkeen onkin sen aina, että tehonelikko käärii hihat, ottaa luonnospaperit esiin ja ryhtyy hommiin. Luvassa on mieletöntä henkilökemiaa, kutkuttavaa kipristelyä vatsanpohjassa, Suomen suven sääolojen aiheuttamia vastoinkäymisiä, rentoa fiilistä, pelonsekaisia tunteita sekä asukkaiden loppureaktioiden katsojassa aiheuttamaa aitoa iloa – ja tietysti huikeita muodonmuutoksia. Kuvauksissa sattui ja tapahtui kaikenlaista ja yllärikäänteitä piisaa.

Kotoisa5

Ensimmäisessä jaksossa nähdään julkkispari Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren järvenrannalla sijaitsevan kesämökin ja pihapiirin totaalinen uudistus. 

– Me ollaan tosi tiivis perhe. Me tehdään hirveesti yhdessä. Me ollaan täällä mökilläkin ihan hirveästi ulkona, rannassa. Mä ite tykkään laiturista tosi paljon, se on tärkeä. Me rakastetaan olla täällä, Marja kertoo.

Hän jatkaa, ettei tiedä, löysivätkö he mökin vai löysikö mökki heidät. Piha oli lähtötilanteessa värikäs, rehevä ja vähän villiintynyt. Mökin reilun 20 neliön tupa henki suomalaista mökkimaisemaa. Keittiö kaipasi kipeästi laskutilaa, uuni oli pieni sinkku-uuni, ja Marja toivoi helppoa säilytysratkaisua lelupaljoudelle. Raikkautta ja vaaleutta paljon lisää kiitos! Sankareiden ja enkeleiden (kuten Marja kutsuu heitä) on aika päästä hommiin.

Moodboard
Seijan moodboard sisustusta varten. 

Ei viedä katsomisen riemua, mutta raotetaan lopputulosta sen verran, että rakas mielipaikkalaituri sai räsymatto-lookin! Remontoitua keittiötä koristamaan valittiin Vallilan mustavalkoiset Kerttu-keittiötekstiilit ja -tuotteet. Pihan nuotiopaikka sai isot ja muhkeat Lakka-koristetyynyt ja upouusi patio veikeitä Satumetsä-tyynyjä. Vaaleaan sauna- ja suihkutilaan sopivat hyvin hillityt Tippa-pyyhkeet, ja yläkerrassa uniin tuudittavat Hiutale-pussikalanat. Vallila on yksi Kotoisan kumppaneista, yhdessä Temalin, Värisilmän, Tiimberwisen ja Green Caren kanssa.

Kotoisa4

Mikä ihanuus sai Marjan onnesta polvilleen? Kannattaa katsoa! Jakso saattaa aiheuttaa akuutin mökkikuumeen ja takuuvarmasti kylmiä väreitä, hyvällä tavalla. Kotoisa herättelee myös ajatuksia siitä, mikä itselle tekee kodista kotoisan. Kauniit kevätkukat maljakossa, pehmeät sisustustyynyt ja kauniit tekstiilit, ah niin tehokkaat säilytysratkaisut, vai kenties runsas vehreys viherkasvien muodossa.

Kotoisa huokuu iloa ja sydämellisyyttä. Ohjelmaa on luvassa yhteensä 12 jakson verran eli sisustusmuutoksia pääsee ihastelemaan pitkälle kevääseen.

Katso Kotoisan ensimmäinen jakso nyt Katsomosta! Kotoisa MTV3:lla torstaisin klo 20.00. Kotoisia ohjelmankatseluhetkiä!


Kuvat: MTV/Jani Tiihonen, Pyry Antero Photography, Vallila Interior/Henna Soronen 

Kangastaulu, joka syntyy kuin itsestään

22.2.2018 Kommentit:
Kangastaulu, joka syntyy kuin itsestään

Seinällä on yhä valkoisena hohtava tyhjä kohta, joka odottaa upeaa taideluomusta taulun muodossa. Mutta omaan makuun ja omalle kukkarolle sopivaa tauluyksilöä ei vain tahdo löytyä. Kuulostaako tutulta? Yksi nappivarma ratkaisu löytyy maalaustaiteen sijaan kuositaiteesta! Lue, kuinka saat katseenvangitsevan kangastaulun lempikankaastasi melkein nopeammin kuin ehdit sanoa sanan kangastaulu!

Kangastaulu2

1. Kangastaulun suunnittelu alkaa suosikkikankaan valinnasta. Kenties jotain värikästä ja runsasta, hillittyä ja eleganttia vai ehkäpä lempparikaupunki tai lapsuuden kesäpaikka ikuistettuna kuosiin? Valikoimistamme löydät esimerkiksi vehreitä luontoaiheita, maalauksellisia kaupunkinäkymiä Tukholman Söderiltä, sympaattisia pandakarhuja ja siroja villieläimiä. Hurauta yhteen yhdeksästä Vallila-myymälästämme kankaan ostoa varten. Myymälöissämme voit kertoa taideproggiksestasi myyjillemme, he auttavat sinua kernaasti sopivan kankaan löytämisessä. Valikoimaa on, sillä kevätsesonkimme sisältää 99 kuosiuutuutta!

2. Jes, kangas hankittu, seuraavaksi tarvitaan kehykset. Tämä käy nopeammin kuin arvasitkaan, koska myymälämme myyvät myös puisia rimakehyksiä tauluja varten. Voit tilata kangastaulun valmiiksi tehtynä valitsemallasi Vallila-kankaalla nyt erikoishintaan 69 euroa (normaalihinta 99 €). Kehykset ovat kokoa 80 x 120 cm. Valmis kangastaulu on noudettavissa myymälästä muutaman päivän sisällä. 

Kangastaulutarjous on voimassa maanantaihin 5.3. asti. 

Kangastaulu1


  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5