Lataa

Vallilan Kaksio

Vallilan Kaksio

Vallilan Kaksio

Kevätsiivouksen aika? Näin hoidat mattojasi oikein!

24.3.2017 Kommentit:
Kevätsiivouksen aika? Näin hoidat mattojasi oikein!

Voi ihana kevät! Nyt on oivallinen aika laittaa kodin matto ja kenties toinenkin vaihtoon. Maton avulla luot nopeasti ja vaivatta tunnelmaa kotiin ja sisustukseen. Sen lisäksi, että matto on sisustus- ja tyylielementti, se suojaa lattiaa, tuo lämpöä ja pehmeyttä, vähentää huoneen kaikuisuutta ja rajaa tilaa tuoden siihen ryhtiä.

Vallilan laaja mattovalikoima sisältää monen monta kaunista mattovaihtoehtoa: kokoelmastamme löytyy sekä kuosillisia että yksivärisiä mattoja useassa eri materiaalissa, muodossa ja koossa. Mattojen materiaalit vaihtelevat tekokuiduista, kuten polyamidista ja polyesterimikrokuidusta luonnonkuituihin, kuten villaan ja puuvillaan. Myös eri materiaalien yhdistelmiä löytyy runsaasti. Vallilan mattojen yksi valtti on mainio hinta-laatu-tyylikkyys-suhde.

Vallila_rug_Kaisla

Uutta mattoa valitessa on hyvä miettiä esimerkiksi seuraavia asioita: millaiselle kulutukselle matto joutuu: onko se enemmänkin koriste-elementti vähemmällä käytöllä olevassa huoneessa? Onko perheessä lapsia, lemmikkejä tai allergikkoja? Esimerkiksi allergiakotiin sopivat hyvin laadukkaat puuvilla- ja silkkimatot. Mikä on kodin värimaailma ja sopiiko haaveissa oleva matto siihen? Ja onko matto sopivankokoinen (tarpeeksi suuri) suunniteltuun tilaan? Onnistunut mattovalinta miellyttää silmää ja estetiikantajua ja hellii jalkapohjia.

Matto kuluu normaalissa käytössä, ja kulumiseen vaikuttavat useat eri tekijät. Huomioithan, että esimerkiksi imurointi kuluttaa mattoa, ja kovaotteinen imurointi voi vahingoittaa mattoa. Imuroi mattoa hellävaraisesti ja maton nukan suuntaisesti. Nukkalankamatoista voi aluksi lähteä pintanukkaa: tästä ei tarvitse huolestua.

Miten siis hoitaa ja puhdistaa mattoa oikein, jotta se säilyisi tilan kauniina katseenvangitsijana mahdollisimman pitkään? Kokosimme tähän postaukseen hyödyllisiä vinkkejä eri mattolaatujen hoidosta. Lue nämä ennen kevätsiivoukseen ryhtymistä!

Keitele-matto

Vallilan printtimatoissa esiintyvät Vallilan verhoista ja tekstiileistä tutut kuosit. Jos vaikka bongaat kevätverhoista sympaattisen viiksekkään norpan, löytyy sama veijari myös pyöreästä Norpanpoika-matosta. Tai jos ihastuit vaaleanpunasävyiseen ja romanttiseen Aurajoki-kuosiin, niin voit saada palan Turkua sisustukseen myös Aurajoki-maton muodossa. Printtimattojen materiaalina on 100 % polyamidisilmukkanukka. Printtimatoissa yhdistyy villan ulkonäkö ja tuntu ja tekokuitumateriaalin takaama erinomainen kulutuskestävyys. Lisäksi ne ovat helppohoitoisia. Liukuestepohjan vuoksi matto ei karkaa omille teilleen, vaan pysyy hyvin sille suunnitellulla paikalla. 

Printtimaton pesuohjeena on laakavesipesu, käsin tai pesulassa. Laakapesu tai laakavesipesu suoritetaan yleensä aina pesulassa, jossa on tarkoitusta varten suunniteltu laakapesukone. Laakapesu pyrkii jättämään maton mahdollisimman kuivaksi käsittelyn päätteeksi. Mattoa ei siis missään tapauksessa tule kastella läpimäräksi. Pesuveden poisto tehdään imurointitekniikalla.

Loitsu-rug

Vallilan puuvillamatot ovat raikkaita ja iloisen värikkäitä, ja ne sopivat mainiosti modernin vaaleaan kotiin, kesäterassille ja saunatupaan.

Matto_Alppila

Tuuletus ja imurointi riittävät usein hyvin puuvillamaton puhdistamiseksi. Jos matto on kuitenkin päässyt likaantumaan, noudatathan huolellisesti seuraavia pesu-ohjeita:

- Pese matto käsin.

- Käytä mietoa pyykinpesuaineliuosta.Vältä liuottavia pesuaineita (kuten erilaisia mäntysuopia).

- Älä liota mattoa.

- Harjaa pehmeällä harjalla raitojen suuntaisesti. Vältä voimakasta harjausta raitoja vasten. 

- Kuivata matto vaakatasossa ilmavalla ja tasaisella alustalla.

Vallila_matot

Vallilan viskoosimatot ovat helppohoitoisia ja ylellisen tuntuisia. Niiden pinta hohtaa kauniin silkinomaisesti. Viskoosimatto tulee puhdistaa joko imuroimalla tai pesulassa laakavesipesulla nukan suuntaisesti 30 asteessa.

Vallila_aino_rug

Chenille-matoissa on käytetty pörröistä chenille-lankaa, joka luo mattoon näyttävää moniulotteisuutta. Chenille-matto puhdistetaan viskoosimaton tapaan joku imuroimalla tai pesulassa laakavesipesulla nukan suuntaisesti 30 asteessa.

Mette

Jos nyt viimeistään tuli olo, että kevättä kotiin maton muodossa, kiitos, niin klikkaa ostoksille Vallilan verkkokauppaan: kevään kunniaksi Vallila-matot nyt – 25 %! Kampanja on voimassa 4.4. asti Vallilan verkkokaupassa ja myymälöissä.

Kaunista mattokevättä!

Henkäys eleganssia ja ripaus luksusta: esittelyssä muotikuvittaja Olesja Hännikäinen

7.3.2017 Kommentit:
Henkäys eleganssia ja ripaus luksusta: esittelyssä muotikuvittaja Olesja Hännikäinen

Muotikuvittaja Olesja Hännikäisen maailmassa glamour, luksus ja estetiikka ovat ihanan tärkeä osa elämää – ja sisustusta! Paperille ilmestyy naisellisia muotoja ja linjoja, liukuvia akvarelleja, upeita jalokiviä sekä valonheijastuksia. Paperin lisäksi Olesjan luomukset nähdään tänä keväänä myös kankaalla! Olesja on Vallilan kevätkokoelman yksi vieraileva tähti: hänen viehkeän elegantit koristetyynykuosinsa tuovat kokoelmaan henkäyksen haute couturea.

Olesja Hannikainen1

Olesjan Vallilalle suunnittelemissa koristetyynykuvioissa on jalokivien säihkettä ja muotikuvien ylvästä eleganssia. Olesjan luoma maailma on kaukana tylsästä ja ilmeettömästä harmaudesta.

Olesjan piirtämisharrastus ja intohimo maalaamista kohtaan ovat luoneet hänelle uramahdollisuuksia ja avanneet uusia kiinnostavia polkuja. Puhtaasta harrastuksesta alkaneet piirtäminen ja maalaus lähtivät lentoon sosiaalisen median myötä, kun persoonallinen ja raikas kädenjälki löydettiin Instagramin ja Talent House -verkoston profiilin kautta. Somenäkyvyys johti yhteydenottoihin ja työtarjouksiin, ja valmiit työnäytteet puolestaan poikivat kirjojen kuvituksia ja tv-ohjelmatunnisteita.

VallilaOlesja2

Unelma suunnittelijan ammatista kyti hetken Olesjan mielessä, ja opiskelupaikka graafisen suunnittelun linjalta oli jo varattu, mutta se koulunpenkki saikin jäädä. Graafisen suunnittelun sijaan Olesja luki ruotsinkielisessä kauppakorkeassa Hankenilla strategiaa ja päätyi ammatikseen digitaalisen asiakaskokemuksen pariin. 

Muoti on kuitenkin aina ollut Olesjalle sykähdyttävä ja rakas asia. Muotipiirroksia nähtiin viime syksynä myös näyttelyssä. ”Olesja Hännikäinen – Beautiful things” -näyttelyn keskiössä on nuori nainen – tyylitietoisena, persoonallisena ja tavoitteellisena.

VallilaOlesja3

Koristeellisen tyylikkäät katseenvangitsijat

Suunniteltaessa yhteistyötä Vallilan kanssa Olesja ja Vallilan Design Studio kävivät läpi, mitä aiheita ja Olesjan tyylin elementtejä voisi yhdistää sisustukseen. Hienoa ja tarkoitukseen sopivaa materiaalia löytyi paljon, vaatteista timantteihin ja rohkeisiin aiheisiin. Sirot naishahmot ja kasvokuvatkin saivat piirtyä kankaalle.

– Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja kontrastinen. Hyvin minua.

Olesjan koristetyynyihin on luotu kuvioita klassisella akvarellityylillä. Musteen ja värien valloittava yhdistelmä loistaa valkoisella pohjakankaalla.

Redshoe1

Upea Redshoe-kuosi vangitsee naiselliset korkokengät näyttävillä tupsuilla, nilkkaremmillä ja korkealla vaaleanpunaisella korolla. Nilkat ja sääret on verhoiltu ohuisiin valkoisiin sukkiin, joita koristavat mustat pallot. Kun käännät tyynyn, kohtaat sirkusrenkaalla keinuvan näyttävän naisen, joka on sonnustautunut suureen vaaleanpunaiseen rusettiin, raidallisiin sukkiin ja röyhelöhameeseen.

Rubiini1

Rubiini-koristetyynynpäällisessä katse kiinnittyy kauniin mallin naiselliseen olkapäähän, yläselän kaareen, tarkkaileviin kirkkaisiin silmiin ja vaaleanpunaiseen, joka toistuu hiuskoristeessa, korvakoruissa ja maalatuissa huulissa. Tyynyn toisella puolella loistaa vaaleanpunainen rubiini.

Safiiri1
Myös Safiiri-kuosissa yhdistyvät tyyli, muotimaailma ja taide. Koristetyynyn yhdellä puolella hehkuu upea violetti safiiri. Toisella puolella valloittavat sorjan mallin utuisen etäinen katse, voimakkaan vaaleanpunaiseksi maalatut huulet, violetti hiuskoriste sekä pitkät mustat käsineet.

Tyynykuviot ovat kuviokohdistettuja ja toisiinsa yhteensopivia, joten Olesjan koristetyynysarjasta kannattaa kerätä kaikki kolme mallia!

Ihanaa naistenpäivää kaikille upeille naisille!

Naistenpäivänä 8.3. lahjaksi Olesja Hännikäisen Rubiini-, Redshoe- tai Safiiri-tyynynpäällinen kaikkiin yli 50 euron ostoksiin. Naistenpäivää juhlitaan Vallilan myymälöissä ja verkkokaupassa.

VallilaOlesja4

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5